Focul viu, fenomen unic!

20.Jul.2011 . Postata de Butman Doina Ana pentru Buzau , regiunea  Muntenia|
#Romanians are smart
Un fenomen rar, un loc superb cu iz de legenda. Fenomenul natural de la “Focul Viu”, din judetul Buzau, este putin cunoscut turistilor din tara si strainatate, nefiind aproape deloc promovat in circuitele turistice din Romania.
In comuna Lopatari, din judetul Buzau, in apropierea satului Terca, pe o suprafata de cativa metri patrati se produce un fenomen extrem de rar. Iarna sau vara, pe timp de ninsoare sau de ploaie, aici, ies, in permanenta, flacari din pamant. Explicatia este simpla: datorita emanatiei de gaze, razele soarelui, fie ele si mai putin puternice, precum in timpul iernii sau al noptii, aprind in permanenta o flacara “vie”. Fenomenul este cu atat mai frumos, atunci cand bate vantul, putand fi vazuta o flacara de aproape un metru, ce adie in zare.
Localnicii au numit locul “Focul viu” si acesta este cunoscut de toti pasionatii de drumetie din Buzau si Vrancea. Din pacate, din cauza faptului ca accesul este dificil, locul nu e cunoscut de turistii amatori de pretutindeni. Fenomenul natural de la “Focul viu” este asemanator cu ceea ce se intampla la “Vulcanii noroiosi”, aflati, de asemenea, in judetul Buzau. Cu siguranta, strainii ar da bani grei pentru a veni sa vada “Focul viu”, dar, nu au auzit de el, din lipsa de promovare, iar daca ar afla, le-ar fi extrem de greu sa ajunga aici.
95
76
- Aici nu exista loc pentru negativism. Lucrurile sunt faine sau foarte faine
Comenteaza si tu!
Nume

Adresa de mail   * adresa de mail nu va fi publicata

Comentariu

Parteneri
Cautari populare: Cazare Moeciu | Cazare Sighisoara | Cazare Vama Veche | Cazare Sibiu


Termeni si conditii