In fiecare concediu vizitez... Romania!

13.Jul.2011 . Postata de Adriana pentru Bucuresti , regiunea  Muntenia|
#Romanians are smart
Inca din copilarie, de pe bancile scolii, am aflat ca traiesc intr-o tara cu un potential turistic foarte dezvoltat. La ora de istorie mi se vorbea de oamenii curajosi si indarjiti care ne-au aparat tara cu pretul vietii, ramanand pentru totdeauna figuri reprezentative pentru generatiile ce i-au urmat, iar la geografie aflam cum intr-un teritoriu de 237.500 Km.2 exista zone cu munti inalti, dealuri impunatoare, campii intinse, rauri si lacuri numeroase, un litoral superb la Marea Neagra si mai ales, cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa, Delta Dunarii.

Pe langa toate acestea, Romania se mai poate lauda si cu numeroase obiective turistice dintre care tin sa mentionez: Lacul Sfanta Ana (singurul lac de origine vulcanica din Romania, situat la o altitudine de 946 metri in masivul Ciumatul Mare), Castelul Huniazilor (monumentul remarcabil si marca turistica a judetului Hunedoara, cladit de catre Iancu de Hunedoara, in secolul XV), Vulcanii Noroiosi (cratere in miniatura, care se formeaza cu ajutorul gazelor naturale provenind de la mai mult de 3000m adancime, se intind pe circa 30 ha si reprezinta un fenomen unic in Romania si rar intalnit in lume), Castelul Bran (denumit si “Castelul Dracula” este unul dintre cele mai pretioase vestigii istorice din Transilvania), Cascada Balea (una din cele mai impresionante cascade din Romania la care poti ajunge traversand Transfagarasanul, soseaua de 92 de km, care serpuieste muntii Fagaras) si nu in ultimul rand, Cheile Turzii (un peisaj carstic format prin erodarea rocii de calcar jurasic de catre raul Hasdate).

Trebuie sa marturisesc ca nu am vizitat inca toate aceste locuri minunate, insa de cativa ani imi organizez concediul astfel incat sa pot vizita inca un obiectiv turistic din Romania. De fiecare data sunt incantata sa descopar noi si noi locuri, oameni minunati si experiente de neuitat.

Imi amintesc si acum de prima promenada pe care am facut-o la Castelul Bran. Nu mai fusesem pana atunci intr-un castel, iar momentul in care am luat contact cu impunatorul vestigiu amplasat strategic pe marginea unei stanci inalte, am simtit un fior nebanuit. Auzisem tot felul de legende in care se spunea ca in incaperile castelului ar fi locuit insusi Dracula. Nu credeam atunci in aceste povesti, nu cred nici acum, insa sunt convinsa ca un loc atat de incarcat de istorie trezeste in fiecare persoana care ajunge sa-i treaca pragul sentimente nebanuite si impresionante. Desi de atunci au trecut multi ani si, desi am mai vizitat castelul de cateva ori, traiesc aceleasi emotii si sunt mereu impresionata de arhitectura minunatei constructii.

Un alt loc impresionant din Romania este litoralul Marii Negre, iar aici tin sa includ municipiul Constanta dar si portul Constanta. Municipiul este aflat pe coasta Marii Negre si ascunde o istorie foarte bogata, fiind cunoscut ca cel mai vechi oras de pe teritoriul Romaniei. Daca ajungeti la Marea Neagra, nu va sfiiti sa vizitati si orasul. Eu am fost impresionata sa aflu cate lucruri minunate ascunde aceasta asezare si mai ales cate locuri impresionanta gazduieste pa langa celebrele statiuni cu plaje fierbinti. Mai mult, portul orasului Constanta era cunoscut inca din antichitate, desi la acea vreme dimensiunile sale erau modeste. Astazi insa este cel mai mare port al Marii Negre si unul din cele mai mari porturi din Europa. Dupa o zi de plaja, oferiti-va cateva ore de relaxare pe care sa le petreceti in portul Constanta. Nu veti regreta!

Tara noastra se bucura de o istorie indelungata, de peisaje naturale deosebite dar si de oameni care mentin de sute de ani traditiile mostenite din strabuni. Pentru a va convinge sa ne bucuram impreuna de toate aceste lucruri, am cautat cateva date statistice care releva o atitudine optimista cu privire la viitorul turismului romanesc. Astfel, aflam ca in ultimii ani Romania a devenit o destinatie preferata de multi europeni (mai mult de 60%), rivalizand cu tari precum Bulgaria, Grecia, Italia sau Spania.

Voi ce destinatie turistica din Romania alegeti pentru a va petrece vacanta anul acesta?
105
61
- Aici nu exista loc pentru negativism. Lucrurile sunt faine sau foarte faine
Comenteaza si tu!
Nume

Adresa de mail   * adresa de mail nu va fi publicata

Comentariu

Parteneri
Cautari populare: Cazare Moeciu | Cazare Sighisoara | Cazare Vama Veche | Cazare Sibiu


Termeni si conditii