Istoria totusi exista

14.Jul.2011 . Postata de Claudia pentru Piatra Neamt , regiunea  Moldova|
#Romanians are smart
Cu ceva vreme in urma m-au intrebat niste prieteni din alta tara din Europa, sa ii sfatuiesc de unde sa cumpere un circuit in Romania al vestigiilor din perioada pre-romana dacica. Doar atunci am realizat distanta dintre deziderat si realitate privind turismul din Romania. Am facut un scurt inventar al circuitelor turistice din diferite tari, chiar si in unele subdezvoltate, realizand cu stupoare ca timpul este intr-adevar relativ si noi probabil traim intr-o alta dimensiune. Evident ca rezultatul a fost o excursie individuala de cercetare si descoperire, traind sentimentele unor descoperitori demni de reportaje pentru Discovery, urmand harta si carti de istorie, incercand sa "taiem liane" in teritorii necalcate de ceva vreme. Concret, doar un exemplu din toate: in Piatra Neamt odata ajunsi, am incercat sa aflam informatii atat oficiale de la diferitele puncte de informare turistica sau institutii, cat si neoficiale de la oameni, privind locatia exacta si drumul ce ne poate duce la cetatea aferenta localitatii. Nu am primit decat presupuneri si indicatii partiale pe unde sa mergem sa vedem. Am ajuns intr-un final pe un drum aproape impracticabil la un sit unde iti folosesti imaginatia sa presupui ce a fost.
Ca o concluzie, in general majoritatea locatiilor istorice au pus la grea incercare masina; aproximativ 60-80% din populatie pare sa nu stie mai nimic despre vestigiile din locatiile unde traiesc; iar informatiile si hartile turistice sunt inexistente in acest scop.
Este cel putin interesanta abordarea nationala turistica (cu bani multi si strategie si brand si etc.), in paralel cu alte tari care isi inventeaza vestigii de aratat pentru a creste incasarile din turism la nivel national.
Glumind am putea sa ne intrebam: Ce ar trebui sa faca oare Dacii, pentru a primi finantare?
96
67
- Aici nu exista loc pentru negativism. Lucrurile sunt faine sau foarte faine
Comenteaza si tu!
Nume

Adresa de mail   * adresa de mail nu va fi publicata

Comentariu

Parteneri
Cautari populare: Cazare Moeciu | Cazare Sighisoara | Cazare Vama Veche | Cazare Sibiu


Termeni si conditii