Cazanele Dunarii
Pentru destinatia Drobeta Turnu Severin | Postat de Popescu Ovidiu

Uimitor, fascinant, deosebit … sunt primele cuvinte pe care le-am rostit atunci cand am vazut miracolele naturii serpuite de-a lungul Dunarii de-o parte si de alta a malului romanesc si sarbesc. Pret de cateva ore bune am cotrobait in stanga si-n dreapta pe drumul dinspre Drobeta Turnu Severin spre Orsova si de acolo pe drumul spre Moldova Noua.

Ce m-au impresionat au fost “cazanele”, o portiune din defileul Dunarii situata intre Dubova si Ogradena, formata din Cazanele Mari si Cazanele Mici unde cursul Dunarii se ingusteaza cel mai mult pentru a trece printre munti. Totul este verde, pensiuni peste pensiuni asezate agale la marginea Dunarii umplu linistea omniprezenta, iar la intrarea in golful raului Mraconia, pe un pisc de munte, sta falnic chipul sapata in piatra al lui Decebal.

In apropriere se gaseste “Manastirea de sub ape” si anume Manastirea Mraconia, precum si inscriptia sapata in stanca “Tabula Traiana” ce consemneaza indeputul drumului suspendat al lui Traian pe teritoriul Daciei.

La intoarcerea in Orsova, pe strada Pamfil Seicaru, pe Dealul Mosului se afla Manastirea Sf Ana, o bucata de rai invaluita in liniste totala pe care v-o recomand cu tarie sa o vizitati pret de cateva minute.

Am enumerat cateva din frumusetile naturii ce se regasesc in a noastra frumoasa tara. Pana la a achizitiona primul bilet de avion spre locatii internationale promovate pana la refuz, urcati-va in masina si dati talpa pana in zona de mai sus. Imi spuneti dupa cum a fost, asta daca si mai aveti cuvinte.

Cu drag

Vezi toate articolele scrise de : Popescu Ovidiu
Pentru mai multe articole scrise de acest blogger vizitati :
260
204
- Aici nu exista loc pentru negativism. Lucrurile sunt faine sau foarte faine.
Poteaza un articol Esti blogger?
  • Ai un articol fain despre Romania, pe blogul tau?
  • Vrei sa scrii unul chiar acum?
2978
Cautari populare: Cazare Moeciu | Cazare Sighisoara | Cazare Vama Veche | Cazare Sibiu


Termeni si conditii