Paseste in Depresiunea Brasovului, taramul muntilor
Pentru destinatia Brasov | Postat de Alexandra Recasan
Depresiunea Brasov, „frateste” impartita de raul Olt si de afluentii sai, Barsa si Raul Negru, delimiteaza o portiune speciala a Romaniei, unde muntii inalti protejeaza o comoara de obiective turistice, imprastiate in teritoriu precum pietrele pretioase dintr-o cununa imparateasca.



Ca sa iti poti face o idee despre importanta lantului muntos care domina Depresiunea Brasovului, trebuie sa stii ca acesta este include  Muntii Bucegi si Muntii Ciucas.

Aspect care ii confera in egala masura un imens potential turistic si o lista aproape nesfarsite de atractii turistice. Numai urmarind numarul mare de trasee montane pe care le poti face in Depresiunea Brasovului te va convinge ca merita sa petreci cateva zile din vacanta in oricare dintre orasele incluse in depresiune.

Ai putea alege Brasovul, cel mai important municipiu din zona. Aici ai ce vedea, incepand cu centru istoric si terminand Pietrele lui Solomon.

De exemplu, in Brasov, supranumit si Orasul de la Poalele Tampei (unul dintre masivii muntosi care il protejeaza), poti studia arhitectura Bisericii Negre (cel mai mare lacas de cult gotic, din tara), te poti plimba pe cea mai ingusta strada din Romania, numita Strada Sforii, poti rataci pe strazile medievale ale cartierului Schei si, nu in ultimul rand, poti merge pana la cetatea taraneasca.

Cetatea din Brasov nu este singura pe care o poti vizita. Feldioara, Rasnov, Rupea si Fagaras sunt toate cel putin la fel de interesante si au fost pastrate, de-a lungul vremii, intr-o stare foarte buna. Zidurile stau inca in picioare si iti poti face o idee despre dimensiunea si despre capacitatea de aparare a fiecareia in parte.

Depresiunea Brasovului gazduieste si un numar semnificativ de biserici fortificate. Cele mai importante, care merita amintite, sunt cele din Codlea, Prejmer si Viscri.  

In ceea ce priveste traseele, cele doua lanturi muntoase par ca isi fac concurenta unul cu altul. Peisaje spectaculoase, drumuri care cotesc prin paduri racoroase, dar si poteci cu un nivel sporit de dificultate vei intalni in ambele lanturi de munti.

Muntii Ciucasului te asteapta sa le descoperi formele stancoase, care sunt alintate de localnci si de ceilallti turisti cu denumiri precum Sfinxul Bratocei, Coltii Bratocei, Porumbelul, Turnul Goliat, Mana Dracului sau Babele la sfat.

Culmea Tigailor gazduieste stanci sub forme diverse, de la ciuperci si capatani, pana la ace sau stalpi.  Mai salbatica decat celelalte, culmea Zaganu-Gropsoarele apare ca o alternanta de vai adanci si inguste, cu varfuri ascutite si abrupturi impresionante.

Fascinante sunt si cheile pe care le poti strabate in Muntii Ciucasului: Cheile Paraului Alb, Cheile Vaii Stanei, Cheile Strambului, Cheile Babaruncai si Cheile Cheitei.

Nu rata Muntele Rosu! Acesta si-a castigat faima datorita faptului ca, in iunie, cand infloreste bujorul de munte, florile acestei specii imbraca masivul intr-o minunata haina rosie.

La randul lor, Muntii Bucegi te asteapta cu „Sfinxul” de pe platoul Bucegi si cu „Babele”, doua formatiuni rare in tara, care atrag, in fiecare an, zeci de turisti curiosi. Busteniul, statiunea turistica de la poalele acestor munti, te invita sa vezi, printre altele, Manastirea Caraiman si Casa Memoriala a lui Cezar Petrescu.

Daca esti un iubitor al muntelui, te poti incumeta sa parcurgi traseul Jepii Mici, unul dintre cele mai grele din tara, nerecomandat turistilor neatrenati si neachipati. Odata ajuns pe platoul Bucegilor, te vei afla in fata mai multor optiuni. Poti merge catre Varful Omu, catre cabana Caraiman sau poti cobori catre localitatea Pestera.
Vezi toate articolele scrise de : Alexandra Recasan
Pentru mai multe articole scrise de acest blogger vizitati :
162
129
- Aici nu exista loc pentru negativism. Lucrurile sunt faine sau foarte faine.
Poteaza un articol Esti blogger?
  • Ai un articol fain despre Romania, pe blogul tau?
  • Vrei sa scrii unul chiar acum?
2978
Cautari populare: Cazare Moeciu | Cazare Sighisoara | Cazare Vama Veche | Cazare Sibiu


Termeni si conditii