Alba, turistica

20.Jul.2011 . Postata de Butman Doina Ana pentru Rimetea , regiunea  Transilvania|
#Romanians are smart
Alba turistica
In spatiul format de imbinarea lina a bazinului vaii Muresului cu zona deluroasa a podisului transilvanean, se desfasoara pe o suprafata masurand putin peste 6200 km2, judetul Alba, cu numeroasele sale obiective turistice. Regiunea ocupa primul loc in tara, in privinta numarului total al monumentelor naturale protejate, contabilizand peste 70 de rezervatii geologice, speologice sau peisagistice cu rol in ocrotirea diversitatii florale sau faunistice.

Ampoita, Rimetea, Albac = aer curat, rezervatii naturale, pesteri numeroase si o ospitalitate proverbiala…

Rimetea
Purtand la inceput de secol al XX-lea, pentru o scurta perioada, denumirea Trascau, titulatura apartinand muntilor la poalele carora se afla situata, Rimetea adaposteste in arealul sau un sit architectonic roman si o serie de vestigii ale unei puternice fortificatii medievale. Un veritabil muzeu in aer liber, evidentiind prin casele sale, perfect conservate, timp de mai bine de un secol, stilul arhitectonic german (localitatea era cunoscuta in Evul Mediu, ca una dintre cele mai importante centre de prelucrare a fierului din zona Ardealului). De altfel, in 1999, Rimetea a castigat premiul Europa Nostra, fiind luata in considerare in vederea introducerii, in viitor pe lista patrimoniului mondial al UNESCO.

Albac
La 100 de km departare de Alba Iulia, comuna Albac atrage, in mod constant, turisti, dovedindu-se un punct de plecare ideal catre drumetii spre Pestera Ursilor si Scarisoara, spre Baile Felix sau Muntele Gaina sau, in sfarsit, spre satele traditionale, aflate pe Valea Ariesului.
Ca o recunoastere a posibilitatilor sale turistice nelimitate, Albacul gazduieste anual, in luna septembrie, “Targul national de turism rural”, dand startul unei competii acerbe in prepararea delicateselor culinare si in promovarea standardelor ridicate de calitate in domeniul cazarii.

91
64
- Aici nu exista loc pentru negativism. Lucrurile sunt faine sau foarte faine
Comenteaza si tu!
Nume

Adresa de mail   * adresa de mail nu va fi publicata

Comentariu

Parteneri
Cautari populare: Cazare Moeciu | Cazare Sighisoara | Cazare Vama Veche | Cazare Sibiu


Termeni si conditii