Unica
Unica.ro este despre tot ceea ce te face unică! Stim ca deja ne cunosti! Suntem noi cele care aducem zilnic femeilor,  cele mai interesante ştiri, cele mai hot tendinte, cele care le servesc horoscopul si micile picanterii ale vedetelor, prietenele de sueta si alaturi de care descopera zi de zi bucuria de a fi femeie! Si asta este Romania care ne place:

1. Delta Dunarii si festivalul Anonimul – pasiunea pentru film s-a impletit armonios cu cea pentru natura. Am descoperit acest loc spectaculos din tara noastra in momentul in care am ajuns pentru prima data la festivalul Anonimul care se desfasoara an de an la Sf. Gheoghe. Cred ca acest colt fermecator de natura n-ar fi putut fi pus  mai potrivit in valoare decat de un astfel de festival….si poate nici invers.  Am descoperit oamenii locului, cu griji si nevoi, dar si cu un farmec a aparte si o liniste ce li se citea pe chip, am avut ocazia sa intalnesc in acest peisaj salbatic celebritati venite de la alt capat al lumii…ceea ce mi s-a parut wow, am gustat cele mai delicioase preparate din peste si bucuria localnicilor care ne-au tratat pe toti ca pe niste vedete…cu toate ca doat o parte dintre noi aveau acest statut.

2.Obiceiurile din Maramures – e greu sa ma hotarsac ce anume din acest loc ma atrage cel mai tare. Iarna ma intorc cu drag aici si sarbatorile nu le-as petrece in alta parte decat aici. Pentru ca aici ma simt rasfatata de colindele calde ce rasuna in fiecare casa , de savoarea cozonacilor aburinzi si dolofani. Dar nu doar iarna este speciala aici. Cand natuta inverzeste, poti sa iti delectezi simturile cu cele mai frumoase peisaje, cu un aer atat de curat si o liniste…care pe mine m-au facut de multe ori sa ma gandesc ca ar fi mai bine sa renunt la viata mea de “cosmopolita” si sa raman aici pentru totdeauna …la satele noastre genuine, alaturi de oamenii calzi de acolo.

3.Festivalul International de Teatru de la Sibiu si orasul care m-a cucerit pe viata! Pentru mine perioada din an in care are loc celebrul festiv al este o perioada de vacanta! Nimic nu se compara cu atmosfera si trairile pe care le ofera cel mai plin de farmec oras din tara noastra, un loc care te tine treaza si te invita sa-l cunosti pana in cele mai mici detalii.  Arta la cel mai ridicat nivel, iar daca iubesti teatrul trebui sa traiesti macar o data in viata emotia din timpul festivalului. E ceva ce nu are comparatie, e unic! Spectacolele strazii sunt impresionante, Sibiul un oras medieval, dar si modern,  iar calmul ardelenesc a primit un farmec  si o stralucire in cel mai frumos si constructiv mod.

4.Castelele, palatele si legenda lui Dracula!  Pentru noi o poveste de care poate ne-am plictisit, dar pe care daca am continua sa o scriem, am castiga imens. Am ramas surprinsa ca Romania a fost mentionată si in filmul Mr. Popper's Penguins, care ruleaza acum la cinema, datorita asocierii cu Dracula.  La fel si Castelul Bran. Si multe alte locuri care au o legenda, care spun o poveste.  Si cine nu ar fi curios sa porneasca pe urmele unui mister,  sperand ca in final il va afla?

5.Transfagarasan, un loc de o frumusete rara.  Una dintre cele mai inalte sosele din Europa, un loc ce trebuie pretuit, de care trebuie povestit…pentru ca merita! Lacul si Barajul Vidraru, care este unul dintre cele mai mari din Europa, Cetatea Poenari construita pe vremea lui Vlad Tepes, Lacul glaciar si cascada Balea, dar si un peisaj care te copleseste de la prima intalnire, imi intaresc convingerea ca sunt atat de multe locuri frumoase in tara …trebuie doar sa le descoperim!

Parteneri
Cautari populare: Cazare Moeciu | Cazare Sighisoara | Cazare Vama Veche | Cazare Sibiu


Termeni si conditii