Plajele salbatice, cel mai bine pastrat secret al Marii Negre
Pentru destinatia Corbu | Postat de Alexandra Recasan
Iti place la nebunie sa te tolanesti pe plaja, sa asculti marea cum se loveste de tarm, dar urasti aglomeratia, zgomotele si, in general, cam tot ceea ce presupune o plaja aflata intr-o statiune turistica foarte cunoscuta? Ce ai spune daca ai afla ca in Romania exista si plaje salbatice, unde putini turisti se incumeta sa vina?

Pe langa statiunile clasice de la Marea Neagra, invadate de turisti in timpul sezonului, in Romania exista si plaje virgine, neafectate de agitatie. Chiar daca drumul pana la ele este putin mai dificil, efortul merita.

Plaja Corbu a ramas una dintre putinele locatii in care poti face bai de soare fara sa te simti inghesuit de vecini. Aceasta se afla intr-o zona cu regim special, in conditiile in care se afla foarte aproape de aria protejata de la Grindul Chituc.

Plaja, relativ micuta, are, in total, aproximativ 20 de kilometri, dar este foarte linistita. Calmul nu este perturbat decat in zilele de weekend, cand putini turisti ajung aici, in cautare de odihna.
Poti ajunge mergand cu masina, pe drumul spre Navodari si cautand indicatorul care iti va arata „Corbu”, aflat la nord.

Dupa ce vei trece de Navodari si vei ajunge apoi Vadu, te poti bucura de plaja cu acelasi nume, un alt loc salbatic din Romania. Practic, plaja este o limba uriasa de nisip foarte fin, cu iesire la Marea Neagra. Totusi, apa este foarte curata, nu vei vedea nici sticle de plastic plutind si nici alge.

Curatenia este doar unul dintre motivele pentru care cativa turisti se alatura localnicilor pentru cateva momente de relaxare. Daca te tenteaza ideea sa petreci un timp mai indelungat aici, va trebui sa iei cu tine, neaparat, cortul. De asemenea, nu uita si de provizii, pentru ca pe plaja exista o singura locatie unde poti servi masa. Ajungi la tarm daca mergi cu masina, aproximativ 20 de minute, plecand din localitatea Vadu.

Nisip fin vei gasi si pe plaja Sf. Gheorghe, unde vei mai descoperi, in plus, si mult stuf. Prea putini turisti indraznesc sa mearga pana aici, pentru ca drumul este lung si anevoios. Trebuie sa ajungi pana la Sfantul Gheorghe, apoi sa mai mergi cativa kilometri, de-a lungul Dunarii. O alternativa ar fi sa mergi cu masina sau cu trenul pana la Tulcea, de unde sa iei un vaporas sau o salupa, pana la Sfantul Gheorghe. Drumul dureaza, de obicei, cel putin 3 ore si maxim 6 ore, in functie de cat de repede navigheaza salupa.

Plaja din Sulina se numara printre cele mai salbatice locuri de pe litoralul romanesc, dar nu neaparat din cauza accesului dificil, ci mai degraba pentru ca este o plaja tanara. Pana acum cativa ani, aceasta nici macar nu era cunoscuta celor mai multi turisti.

Aici poti merge in vacanta chiar si cu cei mici, fara sa iti fie teama ca se vor ineca. Pe fundul apei, nisipul este dispus in bancuri, din 30 in 30 de metri, iar printre primele doua, apa este foarte mica. Totusi, nu ii lasa nesupravegheti pe prichindei.
Situata la aproximativ 2 kilometri de orasul Sulina, o gasesti dupa ce ai parcurs cam o jumatate de ora de mers pe jos.

Desigur, poti lua si un maxi-taxi, din Sulina, care te va lasa pe plaja mult mai repede. Spre deosebire de altele similare, din Romania, aceasta chiar are nisipul foarte fin si poate concura cu succes alte plaje, mult mai celebre, din lume.Singurul inconveninent al acestora este absenta unor locuri de unde sa te poti aproviziona cu mancare si bautura.

Din acest motiv, inainte sa campezi pe una dintre locatiile amintite mai sus, fa o lista de cumparaturi, mai ales daca planuiesti sa petreci mai multe zile din vacanta in zona. Cel mai bine aduci deja cu tine alimentele, pentru ca vanzatorii ambulanti vin destul de rar pe plaja.

Oricum ai face si oricat timp planuiesti sa petreci aici, linistea care te invaluie, zgomotul valurilor care se sparg de tarm si soarele care „cade” in apa te vor relaxa si te vor face sa uiti de griji.
Vezi toate articolele scrise de : Alexandra Recasan
Pentru mai multe articole scrise de acest blogger vizitati :
201
226
- Aici nu exista loc pentru negativism. Lucrurile sunt faine sau foarte faine.
Poteaza un articol Esti blogger?
  • Ai un articol fain despre Romania, pe blogul tau?
  • Vrei sa scrii unul chiar acum?
2978
Cautari populare: Cazare Moeciu | Cazare Sighisoara | Cazare Vama Veche | Cazare Sibiu


Termeni si conditii