Statiunea Trei Ape, micul paradis din Semenic
Pentru destinatia Garana | Postat de Alexandra Recasan
Statiunea Trei Ape reuseste sa atraga din ce in ce mai multi turisti pentru ca are toate ingredientele necesare unei vacante perfecte: locuri de cazare cochete, posibilitati de petrecere a timpului liber si, nu in ultimul rand, peisaje de vis.



Aflat la o altitudine de 850 de metri, lacul s-a format prin construirea barajului, asezat in calea a trei paraie: Brebu, Gradistea si Semenic.

Din punct de vedere al amplasarii pe harta, statiunea se afla pe malul lacului de acumulare Trei Ape si pune la dispozitia turistilor locuri de cazare clasificate la trei stele, fie la hotel, fie in bungalow-uri.

Vei fi placut surprins cand vei descoperi ca statiunea este una curata, aerisita, in perfecta armonie cu cadrul natural in care a fost amplasata. Nu vei avea nicio problema sa ajungi aici, pentru ca o vei gasi foarte usor, pe drumul judetean 582, intre localitatile Garana si Brebu Nou, din judetul Caras-Severin.

Complexul turistic reuneste, in total, 75 de locuri de cazare. In plus, are restaurant, teresa, un bar si un ponton cu sezlonguri pentru plaja.

O noapte de cazare la hotel te va costa 120 de lei. In cazul in care nu te deranjeaza sa nu ai baia in camera, ci pe hol si comuna, vei plati, pentru o noapte, 70 de lei.

O alternativa mai rustica si mult mai apropiata de natura sun bungalowurile. Statiunea are, in total, opt asemenea constructii, amplasate pe malul lacului, chiar in mijlocul unei paduri de brazi.

Acestea pot gazdui minim doua si maxim opt persoane. Sunt dotate cu terasa, camera de zi, dormitor cu paturi duble sau matrimoniale, canapea, bucatarie, TV satelit, baie, incalzire, apa calda permanent.

In ceea ce priveste tariful, acesta variaza, in functie de numarul de persoane. Grupurile formate din doi, trei sau patru membrii vor achita, pe noapte, 180 de lei. Grupurile formate din minim patru si maxim sase turisti vor plati 240 de lei, pentru o noapte de cazare.

Pe langa toate acestea, te poti bucura de o curte incapatoare, unde sa servesti masa pe care ai pregatit-o chiar tu, la gratarul din apropiere. Daca vii in vacanta cu micutii, nu iti face griji, pentru ca acestia nu se vor plictisi. In cadrul statiunii exista si un spatiu de joaca amenjat pentru copii.

Daca esti un iubitor al sporturilor de apa, vacanta petrecuta in aceasta zona va fi, cu siguranta, pe placul tau.asta pentru ca pe lac vei descoperi conditii foarte bune pentru sporturilor nautice. In cazul in care nu ai venit cu propriile tale ambarcatiuni, poti inchiria o barca sau o hidrobicicleta, pentru 10 lei pe ora.

Pe de alta parte, ai voie sa pescuiesti si cu putin noroc vei prinde cativa pastravi pe care sa ii parlesti pe grilul din foisorul montat in curtea statiunii. Mirosul de carbuni incinsi, pestele proaspat servit cu mamaliguta, aerul racoros de munte si peisajele superbe iti vor reaminti ca esti in vacanta.

Oricand poti face o baie de soare, pe plajele amenajate in apropiere, si te poti asigura ca vei obtine un bronz frumos si rezistent, de munte.

De asemenea, daca esti un ciclist pasionat, ai putea face un traseu cu bicicleta in zona. Din statiune pleci spre Brebu Nou, apoi faci dreapta, catre digul lacului Trei Ape. Dupa ce traversezi digul, vei intra pe un drum forestier, ce merge pe marginea lacului prin padure, pana cand lacul se termina si drumul coteste brusc spre dreapta incepand sa urce.

Din acest punct, vei avea parte de o urcare destul de sustinuta, pe serpentine, de aproximativ o ora si jumatate. Dupa ce vei ajunge la un canton forestier, vei cobori usor si vei ajunge, in maxim jumatate de ora, la cantonul Murgila.

De aici poti ajunge la cantonul Prislop sau poti merge direct catre Garana, urmarind marcajul turistic. Distanta este de 15 kilometri, diferenta de nivel se ridica la 100 de metri, iar durata este de 4 ore, conform aceluiasi site amintit.

O alta modalitate de petrecere a timpului liber, la statiunea Trei Ape consta in drumetiile montane. Traseele nu sunt dificile si pot fi practicate chiar si pe timpul iernii, cu conditia unui echipament corespunzator.

Daca este prea frig, poti merge pana in Garana si Brebu Nou, unde poti admira arhitectura tipica pentru orasele din Germania. Cele mai multe case din aceste doua localitati s-au transformat in case de vacanta sau pensiuni, noteaza treiape.ro, care precizeaza, insa, ca aspectul si specificul caselor nemtesti s-a pastrat.

Desigur, poti practica si foto turism, aproape involuntar, pentru ca peisajele sunt superbe. Padurile de brazi invaluie ca o coroana lacul si, de multe ori, albastrul cerului se confunda cu apele statiunii.

Mai putin cunoscut turistilor este festivalul de Jazz de la Garana, gazduit, initial, in curtea hanului „La Rascruce”. Acum, dupa ce a devenit international, se organizeaza in Poiana Lupului. Anul trecut, evenimentul „a implinit” 14 ani, iar pe scena au urcat trupe celebre ale genului, precum Jan Garbarek, Christopher Lloyd, Mike Stern, Steve Hackett si Victor Wooten.
Vezi toate articolele scrise de : Alexandra Recasan
Pentru mai multe articole scrise de acest blogger vizitati :
414
279
- Aici nu exista loc pentru negativism. Lucrurile sunt faine sau foarte faine.
Poteaza un articol Esti blogger?
  • Ai un articol fain despre Romania, pe blogul tau?
  • Vrei sa scrii unul chiar acum?
2978
Cautari populare: Cazare Moeciu | Cazare Sighisoara | Cazare Vama Veche | Cazare Sibiu


Termeni si conditii