In acest an, Sfântu Gheorghe a arborat vesminte de sarbatoare, timp de 7 zile si 7 nopti…a fost vorba de o dublă aniversare, pe de o parte, 20 de ani de sărbătorire a Zilelor Oraşului – organizatorii concepând un eveniment retrospectiv, menit să creeze o amintire generaţiilor viitoare; pe de altă parte, multe dintre evenimentele, incluse în program, au vizat cei 550 de ani de atestare documentară urbană a oraşului.
Ca şi în anii anteriori, au fost organizate şi, la acest început de mai 2011, târgurile tradiţionale pentru expozanţi, comercianţi, meşteri populari şi unităţi de alimentaţie publică.
Printr-o intamplare, am avut oportunitatea de a urmări „live” mult-așteptatele concerte ale unor nume internaționale, precum Smokie și CC Catch, sau autohtone, respectiv, Mircea Baniciu, Hi-Q, producțiile Teatrului Național și ale Teatrului Nottara din București (spre ex.: Dialoguri și fantezii în jazz, un spectacol de Johnny Răducanu și Ion Caramitru – Teatrul Național București), programe, precum Târgul Meșteșugarilor și Grădina Vinului de la Muzeul Național Secuiesc…
Pe lângă acestea, au avut loc si două evenimente gastronomice, de anvergura, ambele puse la cale de Brutăria Dioszegi, devenită un veritabil brand al județului, o marcă foarte apreciată în întreaga ţară. Astfel, în conjunctura Zilelor Orașului, a fost preparată cea mai mare pâine secuiască cu cartofi din lume (aprox. 20 kg) și cel mai mare tort cu fructe din lume (550 kg) – optiune simbolica, identică cu cei 550 ani de atestare urbană a municipiului Sfântu Gheorghe. Tortul, odată finalizat, a fost porționat în 5.500 - 6.000 de felii, urmând ca oricine să poată cumpăra o felie de tort la simbolica sumă de un leu (inclusiv eu)… Cu banii obţinuţi, urma sa se realizeze o donație: o jumătate din sumă, către un tânăr din Sfântu-Gheorghe, având nevoie de un transplant de rinichi, iar cealaltă jumătate, către o asociație locală dedicată copiilor autiști.