Depresiunea Horezu, premiata de Comisia Europeana ca

20.Jul.2011 . Postata de Butman Doina Ana pentru Horezu , regiunea  Oltenia|
#Romanians are smart
“Depresiunea Horezu” a reprezentat destinatia, care s-a clasat pe primul loc in Romania, fiind premiata, in anul 2008, alaturi de alte 19 zone turistice din UE, de catre Gunter Verheugen, vicepresedintele Comisiei Europene. Proiectul de la Horezu a obtinut punctajul maxim la nivel national, surclasand alte proiecte precum “Tara Fagarasului” sau “Tara Vrancei”.
Concursul “Destinatii Europene de Excelenta", derulat, pentru prima data si in Romania, a avut ca tema "Turismul si Mostenire Locala Intangibila”. Initiativa a apartinut Comisiei Europene, iar Departamentul de Turism din ministerul romanesc de resort a efectuat selectia la nivel national.
Aceste premii promoveaza destinatiile turistice unde "succesul comercial merge mana in mana cu dezvoltarea durabila din punct de vedere social, cultural si ecologic".
Proiectul transmis de Asociatia Depresiunea Horezu a obtinut 100 de puncte in urma concursului si a fost premiat alaturi de alte 10 destinatii europene precum: Ath (Belgia), Durdevac (Croatia), Viljandi (Estonia) sau Hortobagy (Ungaria).....
„Depresiunea Horezu”, grupeaza localitatile aflate pe acest teritoriu geografic, respectiv, partea de nord-vest a judetului Valcea, teritoriul orasului Horezu si al comunelor limitrofe: Costesti, Maldaresti, Slatioara si Vaideeni. Din punct de vedere al cadrului natural geografic, este vorba de un areal depresionar.
Printre obiectivele turistice ale zonei se afla, in primul rand, Parcul national Buila-Vanturarita - situat in partea central-nordica a Judetului Valcea si facand parte din Muntii Capatanii.
Dintre obiectivele turistice naturale de interes, in parc, pot fi vizitate: Cheile Bistritei; Cheile Costesti; Cheile Cheia, (unele dintre cele mai inguste si salbatice sectoare de chei din tara); Cheile Olanesti; Valea Otasaului; Pestera Liliecilor (Sfantul Grigore Decapolitul) de la Bistrita; Pestera Ursilor din Cheile Bistritei; Dolinele din Muntele Arnota; Poiana cu ghiocei bogati (Leucojum vernum) de la Prislop; Arcada naturala Casa de Piatra de la Patrunsa; Rezervatia de tisa de la Cheia; Poienile cu orhidee din Valea Cheia; Pesterile din Cheile Cheii: Pestera cu Lac, Pestera Laleaua Verde; Pestera Arnautilor din Cheile Olanesti (Folea).
In zona adiacenta Parcului National Buila-Vanturarita, sunt situate o serie de obiective turistice cultural-istorice, precum : Muzeul Ceramicii – Horezu; Ateliere de ceramica – Horezu; Cula Greceanu – Maldaresti - Sec. XVIII; Cula Duca (Sec. XIX) si Muzeul Memorial I. Gh. Duca – Maldaresti; Manastirea Horezu (Sec. XVIII) - Satul Romani - Monument al patrimoniului universal UNESCO; Schitul Sfantul Stefan - Sec. XVIII - Satul Romani; Schitul Sfintii Apostoli - Sec. XVIII - Satul Romani; Muzeul de Arta Costesti; Exozitia de arta populara – Barbatesti; Schitul Jgheaburi - Sec. XVIII – Stoenesti; Schitul Iezer - Sec. XVII – Cheia; Manastirea Saracinesti - Sec. XVIII – Cheia; Schitul Bradu - Sec. XVIII – Olanesti; Manastirea Frasinei - Sec. XIX - Olanesti.
126
73
- Aici nu exista loc pentru negativism. Lucrurile sunt faine sau foarte faine
Comenteaza si tu!
Nume

Adresa de mail   * adresa de mail nu va fi publicata

Comentariu

Parteneri
Cautari populare: Cazare Moeciu | Cazare Sighisoara | Cazare Vama Veche | Cazare Sibiu


Termeni si conditii