Gura Portitei, un loc binecuvantat

20.Jul.2011 . Postata de Butman Doina Ana pentru Jurilovca , regiunea  Dobrogea|
#Romanians are smart
Intr-un secol al civilizatiei, « inceputul de lume » apare drept o alternativa tentanta pentru petrecerea a cateva zile de vacanta…..Gura Portitei, un loc binecuvantat, tot ceea ce le trebuie citadinilor, satui de noxe si dornici de cateva zile de izolare….
Este vorba de un loc salbatic, locuit de lipoveni, si atestat documentar pe harti inca din 1710.
Satul de vacanta « Eden » reprezinta primul sat de vacanta din Romania, clasificat la categoria trei stele si dotat cu 160 de locuri de cazare.

Dupa aproape 300 de km pe sosea de la Bucuresti la Jurilovca, apoi cu vaporasul sau cu salupa rapida, traversand apele Golovitei, se ajunge la Gura Portitei.
Aici esti in siguranta. Te afli pe teritoriul in care tentaculele tranzitiei nu te mai pot ajunge !
Asadar, pe toti cei/cele care vor liniste, aer curat, apa cristalina, orizont deschis pana la limitele viselor fiecaruia, si in farfurie un peste adevarat, proaspat pescuit din apele Dunarii, ii invit sa viziteze Gura Portitei.
Auzisem multe si demult despre Gura Portitei si, deja, aveam o parere in legatura cu modul, in care ar fi trebuit sa arate locul. Cand am ajuns, acolo, alaturi de prietenii mei, nu am gasit chiar acel loc neprihanit dintre ape, o Vama Veche la inceputurile ei, mult regretate…..Cu toate astea surpriza nu a fost una negativa. Portita nu este neaparat un loc boem, prin definitie, ci, mai degraba foarte cochet si civilizat in ton cu specificul zonei. Atat de curat si de turistic-adecvat, incat sunt sigura ca nu am fost singurii, care ne-am inceput turul de inspectie cu exclamatii admirative. Complex-ul este format din 80 casute din lemn, 4 vile 1 restaurant, 1 pizzerie si 2-3 terase, toate proaspat construite/renovate. Toate pozitionate pe o fasie de nisip, de cateva sute de metri, in locul, unde, la un moment dat, Lacul Golovita comunica cu Marea Neagra.

Portita ramane un exemplu de industrie turistica pe care vi-l recomand tuturor, sa-l experimentati pe pielea voastra, un loc linistit de refugiu din calea stresului cotidian.

111
75
- Aici nu exista loc pentru negativism. Lucrurile sunt faine sau foarte faine
Comenteaza si tu!
Nume

Adresa de mail   * adresa de mail nu va fi publicata

Comentariu

Parteneri
Cautari populare: Cazare Moeciu | Cazare Sighisoara | Cazare Vama Veche | Cazare Sibiu


Termeni si conditii