Cetatea Fagaras
Cetatea Fagaras
Constructia a inceput la sfarsitul secolului al XIV-lea, pe locul unei cetati de pamant din secolul al XII-lea. A fost transformata in castel fortificat in secolul al XVI-lea, devenind resedintă princiara din secolul al XVII-lea.
Cetatea e tipica ardeleneasca pentru sec. XV-XVI, cu doua curti una periferica si alta interioara. Corpul central a fost folosit si ca resedinta princiara, asa ca e un pic mai dichisit, ceea ce a si permis instalarea muzeului in ea. Zidurile in schimb au aspectul cetatilor taranesti specifice in toata zona “Trei Scaune” si a Transilvaniei de sud (podisului Hartibaciului) intre Olt si Tarnava Mare: sunt de aparare la exterior si camere de locuit sau depozitare pe interior, folosite pentru refugiul comunitatii locale.
Poate nu e un obiectiv de prim rang, dar in drumurile voastre, nu aruncati numai o privire peste umar, rezervati-va o ora si pentru ea, nu o sa va para rau. Poate aveti si norocul sa vedeti expozitii de arta medievala, sau artizanat, sau chiar de unul din spectacolele cu tematica medievala ce se organizeaza aici.
Cetatea Fagarasului adaposteste Muzeul "Tării Fagarasului", Biblioteca Municipala Fagaras, precum ai un restaurant-crama.
Cetatea se afla in centrul orasului Fagaras pe drumul ce leaga Sibiul de Brasov pe E60.
As putea sa povestesc mai multe despre istoricul acestui obiectiv turistic minunat dar va las pe voi sa il descoperiti.
Program de vizita: Marti - Duminica: orele 8 – 16
Pret intare: Adulti - 5 RON.
Elevi, studenti, pensionari - 2 RON