RUDA

31.Aug.2011 . Postata de DANILA MIHAELA pentru Campina , regiunea  Muntenia|
#Romanians are smart
Am oscilat multa vreme intre a spune povestea unui loc de suflet pentru mine si a nu o face,pentru ca acesta nu este in sine o destinatie turistica.
Si iata-ma cedand impulsului de a impartasi impresii ,din dragoste pentru acest loc.
El este numit de noi toti,localnici si apropiatii locatiei-RUDA.Se afla pe teritoriul comunei Magureni din judetul Prahova.Aflata intre paraul Provita si raul Prahova, comuna Magureni esteun loc cu oameni simpli ,harnici si ambitiosi .
Depasind granita comunei,treci de vadul paraului Provita si te trezesti intr-un loc pe care nu l-ai banui niciodata: o vale larga strajuita de paduri dese si vegetatie bogata de o parte si de cealalta.Drumul despre care se stie ca dateaza de pe vremea lui Cuza si care pana acum un an era doar un drum de tara, acum este asfaltat pe o buna portiune.
Pietrele si marcajele kilometrice ale acestui drum ce face legatura cu Iedera (judetul Dambovita)fac dovada vechimii acestuia si a faptului ca aceasta era o cale de negot intre cele doua regiuni.
De o parte si de alta intre sosea si padure sunt poienite verzi cu flori pe care locuitorii vin in weekend la picnic si isi petrec putinul lor timp liber impreuna cu familia sau prietenii.Acesti oameni simpli pot da o lectie de civilizatie tuturor turistilor care au transformat Valea Prahovei intr-o ghena de gunoi.La plecare isi strang toate resturile si le pun in bagaje (acolo nu sunt locuri amenajate ptr strangerea gunoiului),constienti fiind ca saptamana viitoare tot ei si tot aici vor petrece .
Ruda are surprize la tot pasul .Surprinzator de frumoasa este poienita de sub poalele padurii,umbroasa , traversata de un izvoras ce se transforma in paraias .Aici,feriti de privirile vecinilor este un loc ideal pentru cei solitari.
Surprinzatoare sunt si micile baltoace populate de broscute ,ce sunt adapatoarele ideale ptr cirezile de vite intoarse la ceas de inserare de la pascut.
Surprinzator de frumoasa este si poienita de pini strabatuta de inca un paraias si vegetatie bogata.
Si toate acestea trebuie sa ti le imaginezi intr-o liniste tulburata doar de triluri de pasarele.
Padurea verde si racoroasa ,pardosita cu covor de frunze iti da energie si liniste deopotriva.
RUDA este un loc drag inimii mele ,un colt de Romanie ,pe care ar trebui sa-l pastram in continuare asa cum ni l-a daruit mama natura.
270
193
- Aici nu exista loc pentru negativism. Lucrurile sunt faine sau foarte faine
Postat de Jane Smith la data 11.Nov.2020 13:18
Comenteaza si tu!
Nume

Adresa de mail   * adresa de mail nu va fi publicata

Comentariu

Parteneri
Cautari populare: Cazare Moeciu | Cazare Sighisoara | Cazare Vama Veche | Cazare Sibiu


Termeni si conditii